Sunday, January 30, 2011

Boring time...hehe...

Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum w.b.t...waaahh... lama juga dah tak buka blog ni..hehe... erm, dah nak masuk bulan 2 nih.. wah, awal tahun ni memang sibuk sangat2... tak lama lagi nak masuk Maulidul Rasul.. ada pertandingan nasyid lagi.. hehe... I love to sing..haha...tp tak lah merdu sangat..hehe.. sekadar memecah sunyi tu boleh lah...hehe.. ni, saya letak lirik nasyid utk pertandingan nanti..hehe..

Di malam indah
Langit berbintang
Bulan Purnama bercahaya...
Kulihat ciptaanMu
Kusyuk hatiku
Kumula menyedari...
Kumemahami, KewujudanMu
Kekudusan Cintamu..
NamaMu (Allah)
FirmanMu (Allah)
Kutatang, Kusemadikan..
Di menara hati
Teguh terkunci
Kusimpan kukuh rapi..
Kini ku bagaikan ranting kekeringan rapuh dimamah bumi
Menunggu tiba limpah kurniaMu
SyahadahMu yang Maha Suci
Bersama sama..
Zat IradatMu
walau seribu tahun lagi....

wah... tgah menaip lirik ni, menyanyi lah pulak..hehe.. tak pe, buang boring katekan...hehe.. rasa malas pun ade gak tahun ni... malas nak angkat kol, malas nak balas mesej..sampai tak kisah sangat kalau hp tertinggal...tp bila tertinggal tu, mula lah risau pulak... adoyai..hehe... maaf yer kepada yg kena..hehe.. skarang ni tengah cuti.. harap lepas cuti ni sumanya owkey..hehe.. tp saya rasa lebih baik kalau mcm tu, jarakkan berhubungan selalu.. bak kata seseorang, smakin jauh semakin rindu...rindu ker??hehe.. ntah lah..haha.. but, I miss all of my friend so much... bila lah nak lepak sama lagi.. nak kena tunggu bulan 4 lah ni..hehe.. tp tak pe, walaupun berjauhan tp kita tetap dekat..haha.. bak kata seseorang, sharing is caring, n caring is loving..hehe...pandai pulak sambung ayat caring tu eh..hehe..dier ni salu ajak pergi rumah n lepak2x..hehe..org panggil dier ni ngin2x...hehe.. miss u so much at IKMAS there...hehe.. n yg sorang ni, kalau bab makan agar2 baik jgn tengok..hehe.. memang menawan kalbu sgat kerja tuh..haha...tp kalau dah selongkar barang kite, memang lama sangat.. ni, kalau jd cikgu disiplin, mau sampai mlm baru habis spotcheck...hehe..org panggil dier ni mbek2x..haha.. miss u at Maktab Perlis there...hehe.. yg sorang ni pulak, memang kecil kecil cili padi..hehe.. cian gak tgok dier ni, memang byk gak name dier, kejap ctam, kejap kecik..hehe..tp dier ni leh tahan gak, pandai menjawab..kalau saya lah, diam je kot...haha..dier ni kelas sebelah je..tp suara, adoyai, memang leh dengar smpai sebelah..hehe.. kalau tak de dier ni memang sunyi sangat..hehe.. first time dier ni gtau nak pindah skolah, happy sgat2x..hehe.. almaklum lah lama tak jumpa...hehe..u r my sweet friend lah...hehe..yg sorang lagi ni.. erm, memang sekepala habis... turun skolah sama, balik pun sama..hehe.. n she's da most knowing anything about me..haha.. boleh jadi diari saye ni..haha.. kalau jumpa kucing, adoi, kalau ada yg lemah jantung, mau nak pengsan kalau dier dah jerit...haha..org panggil dier ni cina.. nape? ade lah sebabnya(kalau dier baca ni, mau nak kena cekik)..hahaha..tp dier ni lah my best among da best...hehe.. yg sorng ni, best juga lepak dgn dier.. yg ni tak tau nama kiut..haha.. I call her Akma..haha..kalau dah bukak mulut, memang byak story morry tuh..hehe... dier ni pun mudah memahami...n mudah sekepala..haha.. yg sorang ni, erm, nama die Ckin, skrang ni dier kat Matrik labuan...pandai sgat dier ni, lebih2 lagi subjek kimia..haha.. salu marah kalau saya cakap kimia tak best... suka tgok dier melanting(alah, melenting grau2 je)haha...dier ni, cerewet ckit..haha.. kalau dah kata nak tuk, memang nak sgat2x... geng melepak sbelum spm gak ni.. buat release tension sblum nak exam..haha.. yg ni pulak, pendiam ckit.. susah nak korek rahsia anak dare sorang ni..nama die Rin..hehe..but, she can't hide from me..hehe..walaupun dier tak g tau, tp saye boleh hidu..haha.. tak per, juz wait n see...hahaha.. penyabar pun dier gak, salu kena buli dgn saya, ckin n aja...haha.. dier ni memang tak suka makan sayur n belacan...hehe.. hah, si aja ni pulak.. mcm2 kerenah..haha.. dier ni jenis yg what she say, she will do..hehe..payah2x.. tp tak per, janji dier bahagia..haha.. dier ni lah yg paling senang nak d kenal sebarang perubahan dalam diri..mudah sgt nak dkesan.. tp memang sporting sangat2 lah semua kwn2 nih...hehe.. yg last skali, erm.. seseorng yg istimewa..haha..sapa?haha.. org kate dier ni tikus..haha.. ntah kenapa lah, dier sendiri pun tak tau...haha.. lucu pun de gak bila first time tau... dah lah gambar profile dkat fb dulu saya memang guna minnie mouse..mula2 memang da gak yg kate, ade makna gmbr tu.. blur lah mulanya.. lama2 tau gak, pas tu tukar...haha...dier ni kdg2 mcm tak der perasaan..haha..tp kalau dah berperasaan, tak dapek den nak nolong eh..haha...tak pernah terfikir kan rapat sbb lepas drjah 6 memang langsung tak berhubung lagi..hehe.. tp tu lah, kalau dah kepala jenis yg nakal ni, mudah ckit nak sekepala...haha... dier baik sgat dkt saya, kdg2 rasa tak layak pun da gak..haha..syg kamu...hahaha.... tp, saya bersyukur sgt2 sebab dberi org2 yg baik dan sgat memahami saya...hehe... love all of you...hehe.. terima kasih sbb sudi berkawan dan dekat dgn saya serta boleh bertahan dgn perngai saya...haha.. kamu semua memang da best since year 6...haha.. semoga kita semua berjaya dalam apa2 bidang yg diceburi.. dan sentiasa diredhai Allah.. amiin...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...