Tuesday, November 20, 2012

Dalam Diamku

Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum w.b.t...
 
 
Dalam diamku,
terselit sebuah rindu..
Merindukanmu untuk menjadi bakal IMAMKU,
Merinduimu agar kau bisa menjadi MUJAHIDKU,
Yang siap bila diseru ke jalan JIHAD..

Diam,itulah caraku mencintaimu krnaNya.
Mengharap kesucian agar hatiku dan hatimu tak dinodai oleh nafsu.

Diam,itulah caraku mencintaimu krnaNya.
Mengharap ketakwaan agar fitrah itu tidak membuat Rabb ku cemburu padaku.

Diam,adalah caraku mencintaimu krnaNya.
Mengharap syafa'at agar selamat di dunia dan di akhirat-Nya.

Diam,adalah caraku mencintaimu krnaNya.
Mengharap keredhaanNya agar Allah tidak membenci perilaku kita.

Diam,adalah caraku mencintaimu krnaNya.
Mengharap keikhlasan agar Allah berikan balasan yg indah bagi para pemelihara kesucian.

Aku tidak marah,aku tidak cemburu karena kau bukan hakku..Kadang memang kelemahan sebagai manusia biasa aku.Ada sedikit cinta di hatiku utkmu.Yang ingin agar kau tau.Tapi sekali lagi kau milik Allah bukan miliku.jadi biarkan cinta ini ku pendam dalam hatiku.bila ada siraman Redhanya kita kan bersama dan bila tidak,aku yakin akan ada yang lain yang lebih baik dariNya..jadi walau aku cinta dan aku putuskan utk diam,biarkan Allah yang maha Kuasa mengaturNya.Sekian, wassalam... ;)

Monday, November 19, 2012

Selamatkan saudara kami...

Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum w.b.t...

Luahan hati seorang sahabat saya:
Waktu tu, kami tgh lepak dalam bilik sambil layan laptop..
 "Sejak peristiwa Gaza minggu ni, seolah-olah jadi wake up call kat saya. Saya tengok diorang kat sana, terus rasa kesian. Lepas tu bila fikir-fikir balik, saya rasa saya tak patut kesian sebab diorang dah gerenti dah dapat syurga.

 Saya ni pulak, camne?"
...

Sahabat aku tiba-tiba diam. Saya pun pelik. Rupa-rupanya dia sedang menangis. Hati saya tersentak.

Kemudian dia sambung:

"Every time benda-benda macam kat Syria, Gaza and Palestine ni timbul, baru la saya nak terasa. Saya tak nak semangat ni jadi bermusim."

Allah...

Semoga setiap titisan air matamu menjadi saksi di hadapan Allah nanti wahai sahabat. Amiinn.

Kita bantu saudara kita di sana, tapi usah kasihan kepada mereka. Kasihanlah kepada diri kita. Kasihanlah kepada ummah kita...

Pray For Gaza


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...